Get Adobe Flash player

Partnereink

Rehaker

Pályázatok

Intézményi létszámbővítés és képzési programok a LÉT.A.MED Zrt-nél

„Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés” című TÁMOP – 6.2.4./B/12/2 számú pályázati konstrukció keretében a LÉT.A.MED Létavértesi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó és Szolgáltató Nonprofit Zrt. „Intézményi létszámbővítés és képzési programok a LÉT.A.MED Zrt-nél” elnevezésű program megvalósítására 49 773 542 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

2013 július 1. és 2015. július 31. között megvalósuló program keretében a Létavértesen működő kistérségi járóbeteg-szakellátó központban a struktúraváltásához kapcsolódó, és az egészségügyi ellátórendszer hatékony működéséhez szükséges humánerőforrás bővítésére és fejlesztésére került sor. Az intézményben 2013. július 1-től a projektnek köszönhetően 1 fő belgyógyász heti 20 órában, 1 fő sebész szakorvos heti 20 órában, 1 fő nőgyógyász szakorvos heti 8 órában, 1 fő neurológus szakorvos heti 6 órában, 1 fő pszichiáter szakorvos heti 12 órában, és 1 fő röntgen- és ultrahang- diagnosztikai szakorvos heti 30 órában biztosított ellátást a szakellátó központ szolgáltatásait igénybe vevő betegek számára. Az intézmény a programnak köszönhetően létszámbővítéssel, állandó szakorvosok bevonásával és munkatársak képzésével tudja biztosítani a színvonalas szakorvosi ellátást a Derecske-Létavértesi kistérségben élők számára.

A program keretében megtartott képzések során 1 fő fizioterápiás szakasszisztens, 1 fő kardiológia és angiológiai szakasszisztens és 1 fő diabetológiai szakápoló és edukátor végzettséget szerzett.

Széchenyi 2020 infoblokk